• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Dit blog of deze blog

Gegevens
Gemaakt door: 11.01.2021
Auteur: Soukaïna
Bekeken: 217

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Ik begin er alvast mee. Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid. Als ik twijfel over een woord zoek ik het altijd op Encyclo.

Mis nooit een nieuwe blog en blijf op de hoogte van workshops voor docenten. Waar komt de combinatie met het dan vandaan? Zoals je ziet, krijgt het bijvoeglijk naamwoord altijd een -e, behalve als het gaat om een onbepaald het-woord.

Ik blijf het lastig vinden, wel of geen e, wel of geen dit of deze. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe berichten. Ken jij nog meer twijfelgevallen of heb je zelf wel eens discussies over de juiste schrijfwijze van Engelse woorden? Toch vindt de Taalunie dat het woord een plekje in de lijst verdient maar er gebeurt wel iets geks met het woordgeslacht.

Nederlanders gebruiken het woord weblog en Vlamingen blog! Bedankt voor het uitzoeken. Inderdaad, en stad is zeker de.

Het is blijkbaar erg verwarrend voor mensen, maar het gaat er om wat je bedoeld: Het blogartikel De blogpost Het blognieuws De blogpagina De blogwebsite Het blogonderwerp Het blogtopic De blogger De blogauteur De blogredactie De blogschrijver De blogbeheerder Het blog. Van boek weten we honderd procent zeker dat het een het-woord is, er zijn gevallen waarbij het misgaat!

Een reactie versturen Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd, dit blog of deze blog.

Over Lidwoorden.com

Dit of deze blog? Van Dale en het Groene boekje gaan uit van weblog en daar gaan ze dus de fout in, bij de vertaling. Disclaimer Privacybeleid. Heb je artikel even op Twitter gedeeld. Ik trek ze verder helemaal niet in twijfel, maar vertalen is nou eenmaal een zeer zwakke kant van zowel Van Dale als het Groene boekje. Zorg wel dat je altijd dezelfde vorm gebruikt. Antwoord Blog is een leenwoord uit het Engels, waar het zowel in zijn volle vorm weblog als in zijn verkorte vorm blog voorkomt.

 • Kortom, kies wat je het meest aanspreekt, maar wees wel consequent.
 • Bij de blog of het blog? Ben ik nou gek, dacht ik.

Het staat erg slordig als je het in de ene zin over de blog hebt, en even verderop over het blog. Dit of deze, dit blog of deze blog. Een veilige manier om toch een keuze te maken is dus door er weer een langer woord van te maken. Dit zie ik ook nog regelmatig fout gaan. Je kunt eerst een tekst gratis laten proefchecken en als je dit bevalt kan ik dit eventueel vaker voor je doen.

Het antwoord is…

Blog is een leenwoord uit het Engels, waar het zowel in zijn volle vorm weblog als in zijn verkorte vorm blog voorkomt. Zoals je ziet, krijgt het bijvoeglijk naamwoord altijd een -e, behalve als het gaat om een onbepaald het-woord.

Je begint dan vast te twijfelen wat nu correct is.

Ik lees een interessant boek over een leuke stad. LinkedIn Twitter? Want welk lidwoord hoort er bij blog. Bij Engelse termen die vernederlandst raken gaan ze wel vaker de mist in. Nederlanders gebruiken het woord weblog en Vlamingen blog.

Engelse leenwoorden

Terwijl dat misschien prima kan. Denk aan blog, ebook, account, white paper en webinar. Laat je tekst dan eens checken door mij. Vrijheid blijheid?

Het leuke aan taal is dat ze vorm gegeven wordt door een dynamische gemeenschap van gebruikers. Had eerst begrepen dat dit fout was maar 'het blog' klink naar mijn idee echt belachelijk. Waar ligt jouw voorkeur. Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord. Ik zeg altijd de blog, omdat ik dat dit blog of deze blog veel mooier vind klinken, denk ik. Vooral iemand verwijderen uit whatsapp groepsgesprek je dan ook nog wisselt tussen die en dit om te verwijzen.

Met het lidwoord is er iets raars aan de hand? Ik vind "het blog" het mooist, I hope theyll settle for second. Neem contact op.

De of het?

Het is dus altijd het blog bericht dat ik laatst schreef en de blog pagina die op mijn website staat. Een veilige manier om toch een keuze te maken is dus door er weer een langer woord van te maken.

Met het lidwoord is er iets raars aan de hand. Dit of deze?

Er zijn mensen die zweren bij het blog of het weblogmaar stiekem brengen ze wat verwarring met zich mee, omdat het afkomstig zou zijn van logboek. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Taalzeker. Voor moderne marketers hele normale en veelgebruikte woorden, GIFs and Videos.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   12.01.2021 07:59 Moana:
   Share this: Twitter Facebook. Het is blijkbaar erg verwarrend voor mensen, maar het gaat er om wat je bedoeld:.

   14.01.2021 03:40 Gelske:
   Mijn gevoel zegt De, maar ik lees overal Het.

   16.01.2021 06:22 Kariem:
   Maar ik verwijs ook regelmatig naar de blog of de blogpagina van mijn website.

  Ten anker

  Vond