• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat houdt een pro forma zitting in

Gegevens
Gemaakt door: 13.01.2021
Auteur: Dounya
Bekeken: 813

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Nadat dit gebeurd is, is het woord aan de officier van justitie. De visie van de verdediging, het pleidooi.

Indien u geen advocaat in de arm heeft genomen, zal de rechter u in de gelegenheid stellen uw eigen verhaal te doen. In een schema ziet het verloop van een strafzitting er chronologisch als volgt uit:. Hij mag bijvoorbeeld niet zeggen dat u schuldig bent. Klik hier. Soms is binnen de termijn van de dagen het onderzoek nog niet rond of is het voor de rechtbank vanwege drukte niet mogelijk om de zitting binnen de dagen in te plannen.

Redelijkheidsbeginsel en schending daarvan. Dan pas wordt de zaak helemaal inhoudelijk besproken en behandeld. Dan is het nodig om een pro forma zitting te houden. In de wet staat namelijk dat een verdachte maximaal dagen in voorlopige hechtenis mag zitten. Ook kunt u in sommige gevallen speciale fondsen die hiervoor in wat houdt een pro forma zitting in leven zijn geroepen verzoeken om de schade deels te vergoeden.

De eed en belofte hebben niet alleen een symbolische waarde. De stand van zaken van het onderzoek wordt dan besproken.

Ook interessant voor u:

Deze pro forma zitting is puur bedoeld om de termijn van de voorlopige hechtenis veilig te stellen. De officier van justitie mag namelijk nog een keer reageren op het verhaal van uw advocaat en daarop mag uw advocaat dan nog een keer het woord voeren. De pro-formazitting vindt plaats voordat de tijd die een verdachte in voorarrest mag zitten is verlopen.

Men noemt dit dan een veroordeling bij verstek. Wij horen het vanzelfsprekend graag indien wij verder nog iets voor u kunnen betekenen. Om optimaal gebruik te maken van deze website dient JavaScript te zijn ingeschakeld. De rechter zal u daarna vragen gaan stellen over deze verdenking.

Pro forma noemen ze dat. De beslissing daarover wordt genomen door de rechter-commissaris. Normaal gesproken zou dit tot gevolg hebben dat Alex direct op vrij voeten komt. De sluiting van het onderzoek. Vooral bij grote strafzaken wordt hier gebruik van gemaakt. Wij gebruiken cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren en statistieken bij te houden.

Navigatiemenu

De tenlastelegging wordt tijdens een pro-forma dan wel regiezitting voorgedragen. Klik hier. Inhoudelijk komt er dus niets aan de orde in de zitting. Meestal zal de rechter dit verzoek honoreren en de terechtzitting voor maximaal drie maanden uitstellen.

Er moet namelijk binnen dagen een strafzitting hebben plaatsgevonden, anders moet justitie u weer op vrije voeten stellen. Wat is een pro forma zitting. Klik hier. De bewaring. Uiterlijk binnen 90 dagen moet er dus weer een zitting plaatsvinden.

Uw scheiding is in deskundige handen

De sluiting van het onderzoek. Of heb je een dagvaarding ontvangen? In een schema ziet het verloop van een strafzitting er chronologisch als volgt uit:    1.

Meestal zal de rechter dit verzoek honoreren en de terechtzitting voor maximaal drie maanden uitstellen. Bij een regiezitting draait het om de planning van een strafzaak.

De strafeis van de officier van justitie, met andere woorden wat u ten laste is gelegd in de dagvaarding. De Officier van Justitie leest op de warme appel met kaneel pan forma zitting de tenlastelegging voor. Redelijkheidsbeginsel en schending daarvan? Wat houdt een pro forma zitting in de nieuwe regels moet Alex dus gewoon 18 maanden zitten.

Uw advocaat zal de verdediging namens u voeren. Deze pro-formazitting is voor de vorm. U kunt tegen een verstekvonnis in principe alleen nog in hoger beroep als u niet op de hoogte was van de zittingsdatum. Die zal aan de rechter uitleggen van welk strafbaar feit u precies wordt verdacht, het requisitoir.

Onder de nieuwe regeling telt de voorwaardelijke invrijheidsstellingregel niet als er ook een deel voorwaardelijke straf is opgelegd.

Verdachte kan voordeel hebben van zitting voor de vorm

Een getuige die liegt terwijl hij beëdigd is, kan strafrechtelijk vervolg worden. Enkele voorbeelden van verzoeken van de verdediging die op een regiezitting aan de orde kunnen komen:.

Alex is het hier niet mee eens en stelt direct de volgende dag hoger beroep in.

Inhoudelijk komt er dus niets aan de orde in de zitting. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld. Hij mag bijvoorbeeld niet zeggen dat u schuldig bent.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0