• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Leuke weetjes over nederland

Gegevens
Gemaakt door: 10.01.2021
Auteur: Farah
Bekeken: 758

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Veel Nederlanders hangen ook de vlag uit als hun kind is geslaagd voor het eindexamen. Wist je dat Nederlands niet de enige officiële taal is in Nederland? Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Nederland een flink aantal beroemde schilders heeft gehad in de geschiedenis? Traditionele gerechten Hartige en zoete snacks: eet smakelijk! Nederlandsers dragen vaak regenpakken in plaats van paraplu's omdat de wind er vaak zo hevig is. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Amsterdam is een van de meest populaire steden in Nederland. Zeeland is de meest zonnige provincie van Nederland. Tip: Top kerstfilms.

Het Nederlandse Max Havelaar-certificaat was het eerste fairtradecertificaat ter wereld. Je maakt natuurlijk een goede indruk op vakantie als leuke weetjes over nederland al een paar woordjes kan spreken. Bekijk de video en je weet hoe het zit.

Wist je dat Nederland het dichtstbevolkte land is van Europa. Bijvoorbeeld een oude fiets die ze gebruiken om uit te gaan en de nieuwe fiets om naar het werk mee te fietsen.

Lees meer.
 • Meer informatie over deze afbeelding Foto: © Neirfy. Nabij Maastricht werden sporen van Neaderthalers gevonden die wel
 • Ongeveer mensen sterven er in Nederland per dag! Benieuwd wat ons kleine kikkerlandje zo uniek maakt?

10 weetjes en feitjes over Nederland

Voorts zijn er nog enkele tradities en feestdagen die hoewel niet officieel, wel op grote schaal gevierd worden. Vooral in Amsterdam kun je hun werk bewonderen Van Gogh museum, Rijksmuseum. De oudste Nederlander op dit moment is jaar. Nederland staat bekend om haar tulpen, maar die bloemen werden oorspronkelijk geïmporteerd vanuit het Ottomaanse Rijk in de 17e eeuw. One Comment Feitje nummer 5 klopt niet.

 • Dat is Nederland! Er zijn 20 nationale parken in Nederland en het land telt honderden bossen en meren.
 • Rotterdam de grootste zeehaven van Europa heeft? Er zijn 20 nationale parken in Nederland en het land telt honderden bossen en meren.

Nederlands zijn erg gelukkig over het algemeen. De Nederlandse vlag heeft drie horizontale kleurvlakken: rood, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Maar ook genieten we van watersporten en prachtige waterrijke natuurgebieden. Wij hebben een paar leuke weetjes voor je op een rij gezet, leuke weetjes over nederland. Laat je inspireren.

Spreek een woordje Nederlands

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Het kinderfeest Sinterklaas wordt in het hele land gevierd, met als hoogtepunt de zogeheten Pakjesavond op 5 december.

Nederland telt acht officiële feesten verdeeld over tien feestdagen , waarvan er twee als nationale feestdag worden aangeduid. Het is gebruikelijk de vlag te strijken bij zonsondergang.

Er zijn een aantal feiten die we allemaal wel weten over ons koude kikkerlandje, dat de opstand tegen de Spanjaarden leidde en later de koninkijke familie werd, leuke weetjes over nederland. Een wonder dat we hier nog droge voeten hebben.

De oranje variant werd gekweekt ter ere van het Huis van Oranje, maar er is huisartsenpraktijk bergen op zoom nog genoeg interessante informatie die voor velen nog onbekend is? Dat is ongeveer 4 keer de wereld rond. Met een gemiddelde lengte van cm voor mannen en cm voor vrouwen zijn Nederlanders de leuke weetjes over nederland mensen ter wereld.

1. Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld

Om extra leefruimte en landbouwgrond te creëren, is een hele nieuwe provincie drooggelegd: Flevoland. Vooral in Amsterdam kun je hun werk bewonderen Van Gogh museum, Rijksmuseum. Nederland was een stichtend lid van de Euro. Foto: © Theo de Witte. Tot vormden alle eilanden samen de Nederlandse Antillen, een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

 • Dat is Nederland!
 • Het laagste punt in Nederland is de Zuidplaspolder.
 • Geen talent voor taal?
 • Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Naast het Nederlands is ook het Fries uit Friesland een officile taal. Nederland was een stichtend lid van de Euro. De Beurs van Hendrik de Keyser in Amsterdam wordt beschouwd als 's werelds oudste aandelenbeurs? Ondanks dat het een officile taal is, leuke weetjes over nederland, spreken maar weinig mensen de Friese taal.

Laat het me weten, maar wees wel wat lief. Dit is wat je met leuke weetjes over nederland staatsexamen kan. Zo ben je nog wel even aan de gang als je dat allemaal een keertje langs wilt gaan. Nederlanders zijn gemiddeld de langste mensen in de wereld, vrouwen cm en mannen cm.

4. Groeten met 3 kussen op de wang

Op een feestje als iemand iets vertelt of gewoon zomaar. Dus in de categorie wist je dat.. Laat het me weten, maar wees wel wat lief ;-. Er zijn in Nederland 15 gemeenten waar het verboden is om te vloeken.

Het lijkt nog het meest op Duits. Dit is wat je met het staatsexamen kan. Wijzelf noemen dat gewoon eerlijk en open. KLM, is de oudste nationale luchtvaartmaatschappij ter wereld, bij een lagere arbeids intensiteit!Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   11.01.2021 15:29 Dieuwke:
   Copyright © - All rights Reserved. Your Thoughts K,vond de weetjes mega handig!

  Ten anker

  Vond