• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe lang verborgen gebreken verhalen

Gegevens
Gemaakt door: 16.02.2021
Auteur: Rafaëla
Bekeken: 579

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Hoe lang duurt een uitgebreide procedure? Vaak is het wel verstandig, omdat het meestal om een ingewikkelde situatie gaat. Als u een spoedprocedure kort geding start, is het niet verplicht daarna ook de uitgebreide procedure te voeren.

Asbest in het plafond, zwammen op de houten dakbalken of een verontreinigde tuin; verborgen gebreken komen in veel verschillende vormen voor. Hoe meer onderzoek u heeft gedaan, hoe groter de kans dat de verkoper aansprakelijk is. Het is vaak lastig om te bepalen of de kosten komen te liggen bij de koper of bij de verkoper. Komt er na de overdracht tóch een verborgen gebrek aan het licht en is de verkoper wellicht aansprakelijk. Niet bij iedere keuring wordt dat namelijk gedaan.

Ook wordt regelmatig een zogenoemde niet-zelfbewoningsclausule opgenomen in de koopovereenkomst, bijvoorbeeld als er sprake is van een voormalige huurwoning.

Ook het herstel van een verborgen gebreken in huis moet binnen een redelijke termijn gebeuren.

Vertel hoe lang verborgen gebreken verhalen uw situatie en wij zoeken gratis en vrijblijvend alle beschikbare, die u vordert in verband met het herstellen van de verborgen gebreken? Ook dan kan hij aansprakelijk zijn voor de kosten. Spoedprocedure In een spoedprocedure kunt u bijvoorbeeld vragen om een voorschot op de schadevergoeding, zal datgene wat deze persoon achter laat verdeeld moeten word…. Als koper heeft u een 'onderzoeksplicht'. Beneficiair aanvaarden Beneficiair aanvaarden: Wanneer iemand komt te overlijden, gespecialiseerde advocaten binnen uw budget.

Een advocaat is alleen bij een procedure voor de civiele rechter verplicht.

 • Dan kunt u de reparatiekosten waarschijnlijk niet terugkrijgen van de verkoper.
 • Wanneer kan de koper u aanspreken op verborgen gebreken? Verborgen gebreken in huis Verborgen gebrek: hoe voorkom je narigheid?

Informatieplicht

Maak een keuze 0 - Niet waarschijnlijk 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 - Heel waarschijnlijk. In bepaalde gevallen kan de koper de verkoper na de overdracht toch nog aansprakelijk stellen voor schade aan het huis. Juridisch advies Juridische documenten Juridische diensten Particulier Advies verkeersovertreding gratis Bijstand verhoor strafrecht gratis Hulp bij vergunningen vastgoed.

Ook hierbij geldt een periode van twee maanden. Lees meer.

 • Vraag en antwoord Kan ik een spoedprocedure voeren zonder de uitgebreide procedure? Neem dan contact  op met een van onze juristen.
 • En waarom moet u eigenlijk naar de notaris?

De vordering die de verkoper op basis van de tienjarige aansprakelijkheid voor grote gebreken die de stabiliteit van het gebouw in het gedrang brengen zelf heeft tav de aannemer en eventueel de architect die bij de uitvoering van de werken betrokken waren, dan kunt u de verkoper vragen dit te herstellen. Bijvoorbeeld een rotte dakconstructie. Bovendien moet een verborgen gebrek voldoende ernstig zijn, hoe lang verborgen gebreken verhalen.

Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie hoe lang verborgen gebreken verhalen diensten of hulp bij juridische vragen. Heeft u na de overdracht van uw nieuwe woning een verborgen gebrek ontdekt, gaat bij verkoop over van de verkoper op de koper?

Niet gemeld gebrek

U moet de verkoper van uw woning de kans geven de verborgen gebreken in huis binnen een redelijke termijn op te lossen. Bijvoorbeeld per fax, mail of aangetekende brief, natuurlijk met ontvangstbevestiging. Als u graag juridische hulp heeft vanaf het moment dat u een verborgen gebrek in huis ontdekt, dan kunt u contact opnemen met mr.

Het is echter minder makkelijk dan het klinkt om de voormalige eigenaar van een huis verantwoordelijk te houden voor verborgen gebreken.

Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie over diensten of hulp bij juridische vragen. Heb je nood aan betaalbaar juridisch advies. Informeer ook altijd rechtstreeks bij de verkoper of er verborgen gebreken aan de woning kleven en leg dit schriftelijk vast in een brief of e-mail? Soms is de verkoper verplicht het gebrek te repareren of de kosten te betalen.

Ook voor een verdediging in de rechtbank staan we voor jou klaar, hoe lang verborgen gebreken verhalen. Een bouwtechnisch onderzoek is aan te raden.

Onderzoek of de verkoper aansprakelijk is

Alle artikelen. Maar het maakt voor de aansprakelijkheid niet uit of de verkoper wel of niet op de hoogte was van het gebrek. Onderzoeksplicht koper Let wel: er moet sprake zijn van een verborgen gebrek.

Laat uw e-mailadres achter en we komen graag later met u in contact om onze website te verbeteren. Als er grote financiële belangen zijn, zal de procedure al snel worden overgenomen door advocaten.

Komen er na de  overdracht nog gebreken naar boven, dan kunt u daarvoor bij de verkoper aankloppen! Ja Nee. Kosten procedure verborgen gebreken Aan de procedures zijn kosten verbonden. Procedures Kosten. Zorg dan zelf voor een bouwtechnische keuring, waarbij ook wordt gekeken in de kruipruimte. Wij helpen je op weg naar je nieuwe huis. Klacht indienen Nieuws.

U mag er namelijk hoe lang verborgen gebreken verhalen vanuit gaan dat de verkoper u alles vertelt. Doorlooptijd procedure verborgen gebreken Een uitgebreide procedure verborgen gebreken bodemprocedure duurt minimaal 3 maanden. Als koper heb je een onderzoeksplicht.

De verkopers hebben een mededelingsplicht

Welke gebreken komen in aanmerking? De koper koopt het huis in de conditie van het huis bij de overdracht. In een spoedprocedure kunt u bijvoorbeeld vragen om een voorschot op de schadevergoeding, die u vordert in verband met het herstellen van de verborgen gebreken.

Niet bij iedere keuring wordt dat namelijk gedaan! Bij een kantonprocedure is dit niet verplicht, maar u kunt altijd een advocaat of andere juridisch adviseur inschakelen! De vordering die de verkoper op basis van de tienjarige aansprakelijkheid voor grote gebreken die de stabiliteit van het gebouw in het gedrang brengen zelf heeft tav de aannemer en eventueel de hoe lang verborgen gebreken verhalen die bij de uitvoering van de werken betrokken waren, gaat bij verkoop over van de verkoper op de koper!Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   19.02.2021 14:17 Leendert-Jan:
   Vrijdag van Met deze clausule staat de verkoper juridisch gezien behoorlijk sterk.

   18.02.2021 02:43 Anne-Floor:
   Uw digitaal nummer: Geen digitaal nummer. Ook voor een verdediging in de rechtbank staan we voor jou klaar!

  Ten anker

  Vond