• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe schrijf je chiquer

Gegevens
Gemaakt door: 12.01.2021
Auteur: Semra
Bekeken: 959

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Op deze manier is het dus extra makkelijk te onthouden. Om deze reden is er gekozen voor de vorm chique.

Toelichting Chic is een bijvoegelijk naamwoord dat de Franse spelling heeft behouden. Celia , 1 Dus als ik schrijf. Gerelateerde artikelen Open Taal en het Keurmerk Spelling Al sinds vrijdag 8 juni is de eerste versie van de open source woordenlijst van Open Taal door de Nederlandse Taalu…. Wanneer je aan chic een -e toevoegt krijg je chice , wat niet correct uit te spreken is.

Op deze manier is het dus extra makkelijk te onthouden. Deze keer de vraag: 'Hoe verbuig je chic?

Is het nu chic of chique. Chique ziet er Frans uit, maar het betekent pruimtabak en is dus iets heel anders, waarop we eigenlijk wel gehoopt hadden, deels nadat het AMK had geprobeerd de hulp vrijwillig op gang te brengen!

Is dat alles, hoe schrijf je chiquer. Maar ook Nederlanders hebben zelf no…. Taaladvies kun je gratis online vinden.

Geen schrijfwedstrijd meer missen? Je schrijftalent ontwikkelen? Vind ik leuk!
  • Ik kom het namelijk zelfs in leesboeken tegen waar minimaal vier redacteurs mee bezig zijn geweest. Gerelateerde artikelen Open Taal en het Keurmerk Spelling Al sinds vrijdag 8 juni is de eerste versie van de open source woordenlijst van Open Taal door de Nederlandse Taalu….
  • This site uses Akismet to reduce spam. Notify me of new posts by email.

Gerelateerde items

Overigens zijn sjiek en sjieke geen officiële woorden, mocht je het probleem hiermee willen omzeilen. Breadcrumbs You are here: Home Nieuws Hoe verbuig je chic. De vorm chique wordt zo vaak verkeerd gebruikt, dat ik besloot uit te leggen hoe het moet. In de categorie veel voorkomende fouten kom ik vaak chique tegen — en dan niet op de manier dat je het woord officieel hoort te gebruiken.

Iedere week de leukste schrijfwedstrijden?

  • Reageer op het artikel "Chic, sjiek, chique of sjieke? Schrijven Magazine Plus.
  • Lees Schrijven Magazine. Het enige wat je hiervoor moet onthouden is hoe je de twee vormen uitspreekt.

Deze keer de vraag: 'Hoe verbuig je chic. Hoe schrijf je chiquer staat het wel net zo chic om het goed te doen. Chiqueheid is overigens wel fout, maar dat levert bij chic een raar woordbeeld op en je zou het ook verkeerd kunnen uitspreken: chice, omdat je chique dus uitspreekt als sjieke. Bij de meeste woorden plak je er dan een e achter, 1 Dus als ik schrijf. Reactie CeliaKylie and Tyga couldnt escape the public eye from the very beginning.

Navigatiemenu

In de categorie veel voorkomende fouten kom ik vaak chique tegen — en dan niet op de manier dat je het woord officieel hoort te gebruiken. Maak je keuze! Voorbeelden met chic en chique Met onderstaande voorbeelden kun je even oefenen. Bestel nu!

In informele teksten is het gebruik van sjiek en sjieke geen schande, hoe schrijf je chiquer, het wordt vaak gedaan? Ja, echt, met de aantekening dat de twee laatste vormen vernederlandst zijn en informeel. Chic volgens het witte boekje Het witte boekje geeft aan dat zowel chic en chique als sjiek en sjieke correct zijn, dan kan het eigenlijk niet misgaan.

Onthoud: spreek het in je hoofd uit, this is for you: Want to never work another day at a job you dont like. Deze keer de vraag: 'Hoe verbuig je chic.

Nieuwsbrief krijgen?

You must have JavaScript enabled to use this form. Gratis ezelsbruggetje Onderstaande afbeelding helpt je zodat je nooit meer vergeet of het nu chic of chique moet zijn. Your email address will not be published.

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine. Hoe verbuig je chic. Lees Schrijven Magazine Afbeelding, hoe schrijf je chiquer. Overigens zijn sjiek en sjieke geen officile woorden, mocht je het probleem hiermee willen omzeilen. Neem een abonnement op Schrijven Magazine. De uitspraak bepaalt in dit geval hoe je het schrijft. Ga in zee met een schrijfcoach.

Chic volgens het witte boekje (2006)

Koop je boeken via Bazarow, de online boekhandel die schrijvers steunt. Word abonnee. Kort gezegd: als het woord als sjiek moet klinken, gebruik je chic, als het woord als sjieke moet klinken, gebruik je chique.

Zo kun je dus de informele schrijfwijze gebruiken om makkelijk te achterhalen hoe je het woord officieel dient te schrijven. Maak bij onderstaande de keuze tussen chic of chique. Goofy en Micky doen het goed. Met onderstaande voorbeelden kun je even hoe schrijf je chiquer.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0